Bine ati venit pe blogul meu

Pentru cei care nu ma cunosc inca sunt un impatimit crescator de porumbei voiajori , fara prea multe resurse materiale sau de timp liber, dar care iubeste foarte tare aceste mici vietuitoare.
In decursul ultimilor 2-3 ani am adunat pe in memoria calculatorului o sumedenie de informatii folositoare sau mai putin folositoare hobbyului meu. Prin intermediul acestui blog doresc sa le impartasesc si altora dar mai ales sa primesc cat mai multe articole si informatii noi de la ceilalti iubitori de porumbei din tara. In speranta ca veti gasi acest site interesant va doresc lectura placuta si , nu fiti timizi, postati tot ce gasiti ca ar fi de folos si altora ca mine.

duminică, 14 martie 2010

Poze porumbei 14.03.2010




































Deoarece scopul meu principal este sa formez o suse proprie, omogena, rezistenta la boli si care sa dea rezultate bune intre 500-1200 km, fara prea mult ajutor 'farmaceutic', crescatoria nu este curatata in perioada de vara decat o data la 2-3 saptamani iar in perioada umeda o data pe saptamana. Stiu ca multi or sa blameze o aseamenea masura de igienizare dar din diferite motive, obiective sau subiective, am ales sa continui cel putin inca 2-3 ani acest sistem.
Primul lucru care l-am observat a fost rezistenta crescuta a puilor la asa zisele boli ale tineretii:ornitoza, coccidioza si varsat.
In 2009 din cca 30-35 pui iesiti la zbor numai 2 au prezentat semne de boala in comparatie cu cei 10-12 pui cumparati de la diversi crescatori din care in prezent mai am decat 4!!

Ca si linii am inceput cu 3 pui achizitionati de la col. Georgica Popescu, 2 masculi de Bricoux si o femela Bricoux+Sion, pe care i-am imperecheat cu alte 3 exemplare (stichelbaut+janssen+van riel+van spitael). In 2008 am introdus Van spitael si Aarden urmand ca anul acesta sa continui omogenizarea urmasilor acestor porumbei si sa mai introduc dupa posibilitati cateva exemplare de Bricoux si VanRoy. Selectia la zbor am facut-o individual si in 2-3 concursuri pe an cu asociatia , nefiind inca membru al vreunui club.
Pozele sunt facute cu telefonul mobil (scuzati calitatea imaginii)

9 comentarii:

  1. Frumosi porumbei ! sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei ! cu stima Vlaicu Bogdan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu aveti o femela rosie cu origine buna ? parinti,frati,etc ? de vanzare ? sau argintie ? as prefera ceva linie de fond .Multumesc !astept raspuns la mine pe pagina sunphoto.Vlaicu Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoase pasarile! bafta anu asta cu ei!mai e putin si incepe distractia

    RăspundețiȘtergere
  4. sa bagi id meu sa vorbim marian_silent_asasin te salut

    RăspundețiȘtergere
  5. frumosi...imi place linia;):D succes la zboruri...nu stiam de ce microb zici;))

    RăspundețiȘtergere
  6. sal cristi, sunt cosin fostu coleg, al lui silviu. Trebuie sa vb , tocmai m-am apucat cu fratemiu de porumbei

    RăspundețiȘtergere
  7. frumosi porumbei am si io porumbei de 5 ani am si rezultate la ei

    RăspundețiȘtergere
  8. ii adevarat ca is mult mai rezistenti la boli

    RăspundețiȘtergere